Glasvezel lasapparatuur

Met een glasvezel lasapparaat worden twee glasvezels aan elkaar gelast. Dit proces noemen we ook wel fusielassen. Bij dit proces worden de twee vezels aan elkaar verbonden met hitte, waarbij de warmte afkomstig van een vonkboog tussen twee elektrodes. Wij leveren lastoestellen van topfabrikant Fitel Furukawa. 

Fusielasapparatuur is er in verschillende soorten en maten. Hierbij maakt de wijze van uitrichten van de glasvezels een belangrijk onderscheid bij een bepaald glasvezel lasapparaat. Zo zijn er apparaten die uitrichten op de buitenkant van de vezel, oftwel cladding uitrichters. Maar er zijn ook fusielasmachines die uitrichten op de glasvezelkern, de zogenoemde kern- of core-uitrichters. Daarnaast zijn er ook lasapparaten die niet 1, maar 4, 8 of 12 glasvezels tegelijkertijd lassen. Deze machines noemen we ribbon fiber fusion splicers.

Het nieuwste fusielasapparaat van Fitel Furukawa is de S179. Dit glasvezel lasapparaat staat bekend om zijn snelheid en nauwkeurigheid. Ook zijn er compactere lasapparaten van Furukawa te koop. Heeft u hulp nodig bij het vinden van het juiste toestel? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Filteren

5 producten |

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

5 producten |

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voor 15.00u besteld,
de volgende dag al in huis!

category banner
Scroll to top